Nieuws

29
februari
2016
Merel van der Waals

Think outside the cubicle.

images

Mijn eerste werkdag als consultant bij Dal Segno was op maandag 4 januari 2016. Net na de jaarwisseling heb ik even stil gestaan bij dit bijzondere begin van het nieuwe jaar. Dat moment heb ik mij vier zaken voorgenomen, noem het goede voornemens. En eerlijk is eerlijk, dit is voor mij niet uniek, wat wel uniek is is dat ik ze op dit moment allemaal al af kan strepen. Ik heb ze daarom op een rijtje gezet:

  1. Wees onbevangen. Een eerste werkdag is altijd spannend. Alles is nieuw. Wat het nog spannender maakte is dat ik niet eerder heb gewerkt als consultant en ik mij daarom moeilijk een voorstelling kon maken bij de invulling van mijn dagen. Een verademing was dan ook dat mijn eerste dag begon met een ‘binnenloods’ in het ontwikkellab. Zie dit als een bijeenkomst waarin je alle in’s en out’s van Dal Segno in sneltreinvaart leert kennen. Van praktische zaken zoals het verkrijgen van je laptop, tot het gedachtegoed en de ‘way of working’. Deze handvatten helpen je op weg, maar wat mij nog veel verder heeft geholpen is het stellen van vragen. Zonder oordeel, ongeremd, heel veel vragen stellen. De beste manier om je het gedachtegoed van Dal Segno eigen te maken.
  2. Ontmoet nieuwe mensen. De volgende stap was het koffie drinken met mijn nieuwe collega’s. Na het werken op een kantoor, waar je al je collega’s noodgedwongen tegenkwam bij het koffiezetapparaat, was het even wennen dat je hier nu een afspraak voor moet maken. Maar wat is de beste manier om contactbarrières te laten verdwijnen? Juist. Koffie. Om beurten heb ik al mijn nieuwe collega’s op deze manier leren kennen. Een warm welkom, gezien zij ondanks drukke agenda’s stuk voor stuk tijd voor mij vrij hebben gemaakt. En ik kan melden dat het naast ontzettend vakkundige professionals, ook hele bijzondere mensen zijn.
  3. Blijf in je learning zone. Dal Segno werkt met een ontwikkelplan. Het is uiteraard niet toevallig, dat ik ontwikkeling ook erg belangrijk vindt. Direct in januari heb ik mijn eerste gesprekken gehad omtrent de inzet van mijn talenten, verbreding en verdieping van mijn kennis en hoe ik mij net buiten mijn comfort zone ga en blijf begeven. Door met name veel vertrouwen vanuit Dal Segno en mijn natuurlijke drang naar deze grenzen, hoef ik mij hier dit jaar geen zorgen over te maken.
  4. Krijg meer energie, dan je geeft. Inmiddels ben ik twee maanden werkzaam bij Dal Segno en ik kan niet anders zeggen dat ook ik inmiddels te maken heb met een volle agenda. Hard werken vind ik geen enkel probleem, maar ik geloof wel dat je er op zijn minst net zoveel energie uit moet halen. Dat kan eigenlijk alleen maar door dingen te doen die je ontzettend leuk vindt. Een aantal speerpunten van mijn werkzaamheden tot nu toe: een analyse van een buitenlandse markt, ontwikkeling en uitvoering van diverse strategische marketingsessies, concurrentieonderzoek, diverse netwerkgesprekken, innovatieonderzoek en natuurlijk meedenken omtrent de mogelijkheden van Dal Segno zelf. Als ik dit terug lees gaat mijn hart alweer een beetje sneller kloppen. Ik kan dan ook volmondig zeggen dat mijn energiebalans positief is.

Overigens is dit geen betoog voor goede voornemens. Ik geloof namelijk meer in blijvende veranderingen. Waar dit wel een betoog voor is, is het altijd scherp blijven op mogelijke verbeteringen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Op 1 maart begint onze nieuwe collega Roel. Ik kan niet wachten om tijd vrij te maken voor een kop geplande koffie.


Tags: consultant, marketing, vacature,
 
Logo Header Menu