Nieuws

24
september
2015
Edy Kikken

Wie wil er nou geen Ontwikkellab?

ontwikkelen

Sinds februari van 2015 werken bij Dal Segno met het idee van het Ontwikkellab. De kernwoorden: verbinden, samen, vernieuwen, inspiratie, energie, creativiteit, innovatie, vergroten van je comfortzone. Kortom: ontdek het kind in jezelf weer!
Eerst nog vooral een idee, maar inmiddels concreet. We hebben een locatie waar ontwikkelen centraal staat. Geen fancy office, maar een leegstaande etage in Culemborg. Ingericht met spullen die functioneel zijn, heel snel kunnen worden ingepakt om naar een volgende plek te verhuizen. Spullen die ideegeneratie, creativiteit en vernieuwing stimuleren.
Maar het draait uiteraard niet om een locatie of spullen. De locatie past bij een gedachte, bij een idee: constant bezig zijn met ontwikkelen! Met klanten, als team met het eigen bedrijf, en als individu met je eigen talenten. Maar nooit alleen, want je collega’s heb je nodig en je collega’s hebben jou nodig.

Onze klanten hebben inmiddels de weg naar het Ontwikkellab gevonden. Zo hebben we een scenarioplanningssessie georganiseerd met twee concurrenten uit een deelsegment van de financiële sector. Genereert een ander klantteam het plan voor 30-50% omzetgroei. En hebben we met een derde klant een propositie-idee verder geconcretiseerd.

Als team zijn we voor verschillende propositie-ideeën van onze klanten als referentiegroep opgetreden: hetzelfde ideegeneratieproces doorlopen als het klantteam en de uitkomsten gebruiken om de uitkomsten van het klantteam te verrijken.
Als professionals en als team bespreken we periodiek de inzet van onze talenten en de uitvoering en bijstelling van de individuele ontwikkelplannen.
Tenslotte organiseren we zogenaamde Ontwikkelsessies. We nodigen inspirerende professionals uit om samen met ons te werken aan actuele klantcases. Nieuwe inzichten, veel energie, veel inspiratie en vooral heel veel interessante professionals.

Eerlijk gezegd begrijp ik niet dat we ooit zonder het Ontwikkellab hebben kunnen werken. Elke professional die zijn klanten serieus wil helpen heeft, creativiteit en beweging nodig. Wie wil dat nou niet?


 
Logo Header Menu